Ügyfélszolgálat: 06 23 232199

Halak

1-20-ig Össz.: 66

oldalanként

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 • Hal - Diszkoszhal ( Symphysodon aequifasciatus)

  A diszkoszhalat (Symphysodon aequifasciatus ) tartják az édesvízi díszhalak királynőjének! A megtisztelő elnevezés nem véletlen. Nincs szebb, kecsesebb, színesebb díszhal, mint a diszkoszhal. Tartása néhány alapszabály betartását követően nem bonyolult. Akár 20 cm-esre megnő, ezért tartásához minimum 200 literes akváriumra van szükség. Fontos a kiváló szűrés, ugyanakkor nem szereti az erős áramlást. Javasoljuk a poppy használatát. A meleg vizet kedveli, 28-32 Celsius fok az ideális. Kedveli a lágy vizet, de tartható csapvízben is. Eleségben viszonylag válogatós.

  Boltunkban általában Marlboro red és Türkiz kék változatok kaphatók.

  A diszkoszhalak csak előrendeléssel kaphatóak boltunkban.

   A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

  További információk
  12000 Ft

  Nincs készleten

 • Hal - Bozóthal - Pompás bozóthal (Microctenopoma ansorgii)

  A Microctenopoma ansorgii  - Pompás bozóthal békés természetű ritkán beszerezhető hal.  Sok fajjal képes együtt élni ha nem túl vehemensek, ellenkező esetben bújkálóssá válhat. Pompás színezetét állandóan pillanatnyi hangulatától függően változtatja. Nyugodt körülmények közt habfészket épít az úszó növényekre. A hímek és a nőstények is színesek. A hímek színesebbek az uszonyaik hegyesebbek.

  A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
   További információk
  • Hal - Sziámi harcoshal (Betta splendens - half moon)

   A Sziámi harcoshal  (Betta splendens) Szingapúr, Maláj-félsziget és Hátsó-India mocsaras talajú álló- és lassan áramló kisvizeiben őshonos. Egyes informácók szerint a vízzel elárasztott rizsföldek jellegzetes lakói. Kevés díszhal büszkékedhet hasonló színpompával, mint a faj hímjei. Harciasságuk miatt egy időben versenyeken fogadásokat is kötöttek rájuk. Manapság inkább színeik alapján szelektálják őket, azonban a hímek továbbra is halálos ellenségei tudnak lenni egymásnak. Azonaban ha az akvárium kellően hosszú, akár 2 hím is megfér egy medencében. Egy hím territóriuma kb. 70-90 cm hosszú terület általában. A nemek megkülönböztetése egyszerű, mivel a hímek úszója jóval hosszabb és színesebb. Labirintkopoltyús halak. A hím íváskor habfészket épít, melybe elhelyezi a megtermékebnyített ikrákat. Izgalmas megfigyelmi a nászt, mely nyugodt akváriumi körülmények közt könnyen elérhető. A hím körbefonja a nőstényt, aki ilyenkor elengedi az ikrákat. A hím azonnal megtermékenyíti és egyesével a habfészekbe helyezi.
   Fontos, hogy megfelelő mennyiségű búvóhely legyen a nőstény számára, mert a nász után a híme elkergeti a nőstényt. A betta szereti a melegebb (26-30 C) növényes akváriumokat. A többi hallal nem agresszív.  

   Aki könnyen tartható igazán színpompás halra vágyik, azok számára  a Betta splendens jó választás. Kis igényük miatt, egyszerűbb technikai felszereltségű akváriumban is tarthatók. 

   Sziámi harcoshal csak előrendeléssel elérhető!

    A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

   További információk
  • Hal - Gurámi - Csokoládé Gurámi (Sphaerichthys osphromenoides, Maláj csokigurámi)

   A Sphaerichthys osphromenoides  (Csokigurámi) egy nagyon érdekes, kisebb termetű gurámi faj. Tartása a közepesen nehéz kategóriába tartozik. Egy haladó akvaristának kifejezetten ajánlott. Szaporítása nem egyszerű, csak néhány esetet írtak le. Ebből egyet Magyarországon.
   A hal a nevét csokoládé barna színéről kapta, melyen 3-4 fehér csík fut keresztbe. Igen tetszetős látványt nyújt az akváriumban. Általában az alsó, vagy a középső vízrétegekben keresgél élelem után. Picit válogatós, csak a jó minőségű száraztápot, fagyasztott és élő eleséget fogyaszt. Bár az interneten sok helyen olvashtó, hogy nagyon érzékeny és stresszes hal, saját tapasztalatunk az, hogy jól érzi magát egy erősen megvilágított, de búvóhelyekkel rendelkező növényes akváriumban is. A sűrűbb akváriumtakarítást és a nagyobb vízcseréket is megszokja. Igazi unikum egy növényes akváriumban.  

    A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

   További információk
  • Hal - Márna - Vörösorrú torpedómárna (Puntius denisonii)

   A Puntius denisonii (Vörösorrú torpedómárna) természetes élőhelyén erősen veszélyeztetett fajjá vált.A farokúszó villás és a végén fekete és sárga csík található. A test ezüstös színű, amelyen egy vastag fekete vízszintes vonal húzódik az orrtól egészen a farokúszó tövéig. A fekete vonal fölött a test zöldes színű, és az orrtól a hátúszó vonaláig egy vörös csík is húzódik. A hátúszó első pár sugara is vörös színű, a többi úszó színtelen. A márnák közt az egyik legbékésebb, de viszonylag nagy termete miatt, nagyobb méretű akváriumokba ajánlott. Könnyen tartható, a víz paramétereire kevésbé érzékeny. Minden táplálékot elfogad.

   A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
    További információk
   • Hal - Sügér - Kék pillangó törpesügér (Mikrogeophagus ramirezi, electric blue)

    A Ramirezi ezen változata 2009 óta ismert, ezért még igen ritka és unikumnak számít az akvaristák körében. A vad változattól eltérően élénk világoskék alapszíne és narancsvörös homlokrész jellemzi. Viselkedése békés, nyugodtan tartható társas akváriumban. Ne társítsuk túl mozgékony, vgy náluk nagyobb agresszív halakkal. Gyakori hiba, hogy az etetés nem jut le az akvárium alsóbb rétegeibe ahonnan ők táplálkoznak. Ilyenkor a halak könnyen legyengülhetnek és érzékennyé válhatnak különböző betegségekre. Egy dúsan növényesített jól szűrt akvárium,  enyhén savas környezet, kiválóan megfelelő élettér nekik. Viszonylag rövid életűek.   

     A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

    További információk
   • Garnéla - Narancs tigris garnéla - Caridina cf. cantonensis Tiger Orange

    Teste gyönyörű narancssárga, a tigrisgarnélára jellemző mintázattal.  Ahogy a Tigris garnéla jobban elterjedt úgy lett egyre kedveltebb a haladó garnélások között. Ez a garnéla megfelelő „második lépésnek” a Red cherry garnéla után, mert tenyésztése csak kicsit nehezebb, nem túl drága és akár együtt is tarthatjuk a Red cherry garnélákkal. A tiszta víz nélkülözhetetlen ennek a kis garnélának is, tehát ajánlatos hetente 20-30%-os vízcserét biztosítani számukra.

    A nőstények nagyobbak, mint a hímek és a hasi részük ívelt. Ha betartjuk a vízminőségnél előírtakat, akkor könnyen szaporíthatjuk is. Minden megtermékenyített nőstény Tigris garnéla egyszerre 20-25 petét hordoz a hasi részénél, és miután elengedi a kis garnélákat, körülbelül 1 héten belül újra megtermékenyülhet, ha egészséges. A kis garnélák mintázata csak 1 hónapos korukban jelenik meg. A kis garnélák kb. 4 hónaposan lesznek ivarérettek.

    A garnélák csak személyes átvételre rendelhetők!

    További információk
   • Hal - Sügér - Ramirezi sügér (Mikrogeophagus ramirezi Sp.)

    A pillangó törpesügér vagy ramirezi, igen kedvelt békés természete és pompás színei miatt. Feje és a teste első harmadának az alapszíne sárga, a hátsó kétharmad része pedig kékes-fehéres. Egy íves fekete csík fut végig - a szemen keresztül - a fejen. Egy fekete folt található a test közepén. Az úszók sárgás színűek és a hátúszó első pár sugara fekete. A nőstények hasi része inkább rózsaszín. A hímek arról ismerhetők fel, hogy hátúszójuk második sugara erősen megnyúlt. Viselkedése békés, nyugodtan tartható társas akváriumban. Ne társítsuk túl mozgékony, vagy náluk nagyobb agresszív halakkal. Gyakori hiba, hogy az etetés nem jut le az akvárium alsóbb rétegeibe ahonnan ők táplálkoznak. Ilyenkor a halak könnyen legyengülhetnek és érzékennyé válhatnak különböző betegségekre. Egy dúsan növényesített jól szűrt akvárium,  enyhén savas környezet, kiválóan megfelelő élettér nekik. Viszonylag rövid életűek.   

    További információk
   • Hal - Sügér- Arany Ramirezi (Mikrogeophagus ramirezi)

    Hal - Sügér- Arany Ramirezi (Mikrogeophagus ramirezi)

    Ázsiai tenyésztők a ramirezinek már igen sok változatát (arany, fátyol stb.) produkálták. Az arany változat sárgás alapszíne pirosba, narancsba fut át a hal hasi, illetfe feji tájékán. Az úszók áttetszőek, de kékes irizálás, fellelhető rajta. Viselkedése békés, nyugodtan tartható társas akváriumban. Ne társítsuk túl mozgékony, vagy náluk nagyobb agresszív halakkal. Gyakori hiba, hogy az etetés nem jut le az akvárium alsóbb rétegeibe ahonnan ők táplálkoznak. Ilyenkor a halak könnyen legyengülhetnek és érzékennyé válhatnak különböző betegségekre. Egy dúsan növényesített jól szűrt akvárium,  enyhén savas környezet, kiválóan megfelelő élettér nekik. Viszonylag rövid életűek.   

    További információk
   • Hal - Sügér - Apistogramma Inka (baenschi, Inka törpesügér)

    Az  Apistogramma Inka (baenschi)  törpesügér viszonylag ritka hazánkban. Igen békés Dél Amerikai törpesügér, mely gyönyörű színeivel elkápráztatja tuljadonosát.  Először 2002-ben a japán Masatoshi Kuratsu a német DATZ magazinban tett  róla említést. A perui őshazában az igen lágy 4 nk alatti vízekben honos. A víz pH-ja savas (5,8-6) a hőfok 25-28 fok. A kifejlett hímek testhossza 5.5 - 6 cm, míg a nőstényeké 3 - 4 cm. Színezetükben a szívárvány minden színe megtalálható. Az akvárium halaira és növényeire nem jelentenek veszélyt.


    A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

    További információk
   • Hal - Sügér - Kakadu törpesügér (Apistogramma Cacatuoides)

    Nevét a kakadu madárhoz hasonló formájú, megnyúlt hátúszójáról kapta. A hímek pompás erőteljesen színezett úszói a leglátványosabb sügerek  közé emeli ezt a fajt.  A test színe szürkészöld. Oldalán egy széles, sötét, vízszintes sáv fut, ami alább egy töredezett vonalként megismétlődik. A nőstények szemén sötét sáv húzódik keresztül és úszóik kisebbek, minta hímeké.  A vörösszúnyoglárvával és a tubifexel ne etessük őket, mert könnyen bélfertőzést kaphatnak.

     A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

    További információk
   • Csiga - Süncsiga (Clithon corona)

    Clithon corona (Süncsiga) az egyik legszebb, akváriumban is jól tartható csigafaj. A nevét a háza hátsó részén található tüskeszerű kinővésekről kapta. Számos mintázata elterjedt. Alapszíne a sárgától az aranybarnán át a feketéig terjed. Ezen fekete csíkok, vagy cikk-cakkok futnak végig. Algaevő, előszeretettel fogyaszt zöld illetve barna algát. A növényeket nem bántja ezért kiválló lakója lehet egy növényes akváriumnak. Petét rak, melyek édesvízben nem kelnek ki. Ezzel megoldott a nem kívánatos túlszaporulat. 

    A csigák csak személyes átvételre rendelhetők!

    További információk
   • Hal - Ponty - Szivárványos cselle (Notropis Chrosomus, "Rainbow shiner")

    Őshazája Észak Amerika (Alabama, Tennesse, Georgia), tehát ellentétben a legtöbb akváriumi hallal, nem trópusi, hanem szubtrópusi körülményekhez szokott. Viszonylag nagy akvárium (150-200 liter) ajánlott nekik, sebes mozgásuk, és 5-8 cm-es hosszuk miatt. Csapathal lévén 6db a minimum, amit érdemes tartani. Ideális tartási körülmények: 20-26 Fok, de a 4-6 fokos vizet is könnyedén elviseli. Ezért olyan kerti tavakban is, amelyek nem fagynak be, tarthatók. Színezetük egészen káprázatos.

    A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

    További információk
   • Hal - Ponty - Arany cifra fogasponty (Aphyosemion australe, cap lopez fogasponty)

    Az Aphyosemion australe talán az egyik legszebb, legdíszesebb és legnépszerűbb fogasponty. Könnyen tartható és ha kellően nagy méretű az akvárium (100 liter felett) több hím is tartható több nősténnyel. A nőstények fakóbézs színűek, a hímek igen színpompásak. Viszonylag rövid életűek (2-3 év).

    A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!  
    További információk
   • Hal - Labirintkopoltyús - Törpe gurámi (Colisa Lalia,Trichogaster Lalius)

     Igen pompás színezetű, békés apró termetű gurámifaj. A gurámikra jellemző megnyúlt "tapogató szerű" alsó hasúszó a táplálék keresésre szolgál. Élénkpiros testén ezüstösen kékes csillogó csíkok futnak végig. A gurámik évtizedek óta közkedveltek az akvaristák körében. Köszönhető ez egyedi megjelenésüknek és érdekes szaporodásuknak (habfészket épít). Viszonylag könnyen tartható, de picit félénk. 

     A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

    További információk
   • Hal - Sügér - Kéksügér (Badis Badis)

    A Badis badis (Kéksügér) igen békés sügér, mely leginkább az alsó vízrétegekben mozog. Rengeteg színváltozata ismert, nálunk a kékes változatok fordulnak elő, de létezik piros alapszín is. Nagyon szereti a növényekkel sűrűn betelepített medencéket. Miután megszokta környezetét nem lesz félős. Mivel nem nő 6 cm-nél nagyobbra, tartható 50-100 litertes akváriumban is.

     A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

    További információk
   • Hal - Kalászhal - Paskai - (Pseudomugil paskai)

    Pseudomugil paskai-nak két hátúszója van és az első sokkal rövidebb, de magasabb, mint a második. A testük színe narancs, hátuk kék. A nőstényeken a mell- és has alatti úszók átlátszóak. A szemük gyönyörű kék színű. A hímek hát- és farok alatti úszója meghosszabbodott, valamint a hímek teste sokkal színesebb. Ikrafalók. Szaporítása csapatban történhet, ekkor 2-3 hímre 8-10 nőstényt számoljunk. Így nem csak több ikrához jutunk, hanem segít megosztani a hímek erőszakosságát a nőstények között.
    Társas akváriumban békések, együtt atarthatók más békés csapathalakkal. A hímek rivalizálása kifullad abban, hogy egymásnak feszegetik úszóikat. Kényesek a jó minőségű elségekre, ellenkező esetben hamar lesoványodnak és elpusztulnak. 

    További információk
   • Hal - Razbóra - Galaxy razbóra - (Celestichthys margaritatus, tejút dánió)

    Ezt a gyönyörű halacskát 2006-ban fedezték fel. Népszerűsége azóta rohamosan növekszik. Közkedveltségét kis méretének, sebes mozgásának és gyönyörű színezetének köszönheti. Pályafutását rögtön azzal kezdte, hogy tévesen a razbórák közé sorolták be. Így kapta a Galaxy Rasbora – Microrasbora sp. nevet. Hamarosan rájöttek azonban, hogy őkelme a dániókhoz tartozik és ezért Celestial Pearl Danio – Celestichthys margaritatus-re keresztelték. Viselkedésükben le sem tagadhatják dánió mivoltukat.

    A mérete kifejletten sem haladja meg a 3-4 centimétert. Ezért nem érdemes nagyobb termetű agresszívabb halakkal együtt tartani, mert félő, hogy felfalják őket. Kedveli a hűvösebb, keményebb, semleges kémhatású vizet. Azonban sok információ nem áll rendelkezésre eredeti élőhelyéről, mivel nem túl barátságos most az a környék… Mianmarban jelenleg katonai diktatúra van.

    A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
     További információk
    • Hal - Razbóra - Törpe razbóra - Kubotai - Zöld törperazbóra (Microrasbora Kubotai, zöld axelrodi)

     Igazi újdonság a hazai akvaristák körében ez a színpompás razbóra, a mai napig is ritkaságnak számít ez az  apró termetű.  A jó körülmények közt tartott halak izzó zöld színekben pompáznak. Akár csak a Galaxy razbóra, úgy a Microrasbora kubotai is Mianmar területéről az Inle Lake-ből származik. Azt gondolnánk, hogy a lágy és enyhén savas víz kedvez nekik, de ez nem igaz! A félkemény 5-10 nK keménységű vizet és a 7,2-7,4 közötti pH-t kedvelik. Ilyen paraméterek között, minden további nélkül szaporíthatók is. Csapathalak, ezért javasolt minimum 6db hal együtt tartása.

     A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
     További információk
    • Hal - Géb - Algázó géb (Stiphodon sp.)

     Egyetlen ismert eredeti élőhelye Nyugat Szumátra. Kedveli a világos kristálytiszta vízeket. Mivel eredeti élőhelyén is többnyire az alga az egyetlen táplálékforrása, így az akváriumban is ezt preferálja leginkább. Amiért igazán izgalmas lehet a számunkra, hogy előszeretettel fogyasztja a legmakacsabb algákat. Ciano, fonál, zöld alga, ecset alga, agancs alga. Ezek mind kedvenc eledelei közé tartoznak. Az akvárium többi lakójával szemben békésen viselkedik, csak fajtatársain belül a hímek rivalizálnak időnként. Egyedi szájszerkezetével, apró fogaival lerágja a legmakacsabb algát is a növényekről, kövekről. Ugyanakkor képes az üvegre is rátapadni. Egy pár már 50 literben kényelmesen tartható.

     A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
     További információk

    1-20-ig Össz.: 66

    oldalanként

    Oldal:
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    Post your comment

    GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem