Ügyfélszolgálat: 06 23 232199

Hal - Lazac - Ibolyalazac (Boehlkea fredcochui)

0 0

A kereskedelemben kapható Ibolyalazacok (Knodus borki) tévesen vannak magyarosítva. Az ibolya lazac valójában a Boehlkea fredcochui-t takarja. Azonban a nagy hasonlóság miatt a két faj magyar elnevezése keveredett így itthon a Knodus borki kapható Ibolyalazac néven. Tudományos leírása nem is olyan rég 2008-ban történt meg. A perui Amazonas mellékfolyóiban őshonos, de találkoztak már vele Brazíliában és Kolumbiában is. Teste középső része gyönyőrű égszínkék, mely a has oldalon ezüstszürkébe megy át. A hát oldalán enyhe barnás árnyalat látható. Aktív csapathal, 6-10 egyedet tartsunk minimum 100 literben. Gyönyörűen mutat a zöld növények közt a sötét aljzat fölött. Sebes mozgású, de békés természetű. Egy nagyobb, amazonas-i társas akvárium feltűnő csapathala lehet.


A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
Iratkozzon fel, hogy értesítést kaphasson, ha a termék újra raktáron van

Elérhetőség: Nincs készleten

350 Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

Tudományos név:  Knodus borki (Zarkse; 2008)
Magyar név: Ibolyalazac, Kókuszkék perulazac.
Csoport: Pontylazacok
Származás: Dél-Amerika, Peru,Brazília, Kolumbia
Testhossz: 5-6cm
Természetes élőhely: Közepesen gyors folyású szakaszok
Viselkedés: Békés
Táplálkozás: Felszínről és lassan süllyedő táplálékot fogyaszt.
Medence: Minimum 100 literes
Halnépesség: 100 literre 6-10 hal
Dekoráció: Növények, kövek, gyökerek
Hőmérséklet: 20-27 °C
pH: >7
Keménység: 2-15 nK
Várható életkor: 3 évTovábbi információk

NévHal - Lazac - Ibolyalazac (Boehlkea fredcochui)
Cikkszám888060
GyártóÉlőlények

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem