Ügyfélszolgálat: 06 23 232199

Hal - Lazac - Törpe rablólazac (Poecilocharax weitzmanni)

0 0

Törpe rablólazac (Poecilocharax weitzmanni) igy igazán különleges halfaj. Nagyon keveset tudunk még róla, ezért kiváló választás lehet azok számára, akik egy ritka fajt szeretnének az elsők közt felfedezni. Tartása egy gyakorlottabb akvaristának nem okoz gondot. A lágy, enyhén savas vizet kedvel, ami az eredeti élőhelyén  (Peru, Kolumbia, Brazília, Venezuela) általános. Különlegessége egy páros szerv a fejen, melyet egyetlen más halfajnál nem találtak még. Valamiféle sugárzás érzékelőnek vélik, mellyel az infravörös tartományban érkező sugarakat tudják érzékelni. Ezáltal a sötét vízben is fel tudják kutatni a zsákmányukat. Azonban erről konkrét leírás még nem történt. Bár elnevezése rablóhalra utal, azonban ez a legritkább esetben értendő más halakra. Leginkább apró rákokat, lárvákat fogyaszt. De elfogadja a fagyasztott és a jó minőségű szárított eledelt is.


A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
Iratkozzon fel, hogy értesítést kaphasson, ha a termék újra raktáron van

Elérhetőség: Nincs készleten

690 Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

  Az akvárium alsóbb régióiban tanyázik. Területvédő. A saját territóriumukat a hímek saját fajtársaiktól vehemensen védelmezik. Tapasztalatunk szerint ez általában egy kb. 20x20 cm-es terület. Amint egy másik egyed a képzeletbeli határhoz közelít, úszóikat és kopoltyújukat kifeszítik, szájukat nagyra tátják. Az akvárium más halaival közönbösen viselkednek. Egy 100cm hosszú akváriumban 2-4 hím és 4-6 nőstény tartható. Ikráikat mesterséges barlangok (pl. PVC cső) belső falára helyezik és gondozzák is azokat. A tenyészmedence legyen kb. 40 liter tőzeggel kezelt, a pH 4-5 és a vezetőképesség 50 mikrosiemens. A hőmérséklet legyen 23-28 fok közt. A sikeres párzás esetén 50-100 ikrát helyeznek a barlang felső falára. Gyakran előfordul, hogy az ikrák még ki sem keltek, de a hím párosodik egy másik nősténnyel is. A korábban lerakott ikrákat még ilyenkor sem eszik meg. A frissen kikelt ivadékokat artémiával etessük.

  Tudományos név: Poecilocharax weitzmanni (Hora; 1928)
  Magyar név: Törpe rablólazac
  Csoport:
  Származás: Dél-Amerika
  Testhossz: 3-4 cm
  Természetes élőhely:  lassabb folyókban.
  Viselkedés: Békés, saját fajtársainak az úszóit megcsipkedheti a dominanciaharcban, de más halakat jellemzően nem csipked.
  Táplálkozás: Természetes élőhelyén szinte kizárólag rovarlárvákat és rovarokat eszik. Akváriumban elfogad mindenféle élő és fagyasztott eleséget, és a jó minőségű száraz tápokat is.
  Ajánlott tápok: Cyclopeeze
  Szaporítás: Elég nehéz
  Medence: Minimum 50 literes
  Halnépesség: 100 literre 8-12 hal
  Dekoráció: Növényekkel sűrűn beültetett akvárium. Gyökerekkel és ágakkal, sziklákkal dekorálhatjuk a medencét.
  Hőmérséklet: 22-28 °C
  pH: 5-7
  Keménység: 2-10 NK°
  Várható életkor: 3 év

   További információk

   NévHal - Lazac - Törpe rablólazac (Poecilocharax weitzmanni)
   Cikkszám888148
   GyártóÉlőlények

   Speciális termékek szállítása

   NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
   A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

   NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
   A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

   VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
   Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

   MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
   Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
   Post your comment

   GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem