Újra lehet nevezni a világ legrangosabb akvakertész versenyére, a japán Aqua Design Amano (ADA) által szervezett International Aquatic Plants Layout Contest-re, azaz az IAPLC 2016-ra. A versenyen tavaly 69 ország 2545 versenyzője vett részt, és ez a szám évről évre emelkedik. Mi magyarok rendre szép eredményekkel végeztünk, az előző években általában volt képviselőnk a top 100-ban (ez a nyertes akvárium, azaz Winning Works kategória) és a nevezések számát tekintve sem szégyenkezhetünk, Magyarország az egyik legdinamikusabban növekvő ország, tavaly a második legtöbb európai nevező tőlünk jött.IAPLC 2016 versenynaptár

  • 2016. március 11.: Nevezés indul
  • 2016. május 31.: Nevezési határidő
  • 2016. nyara: Az eredmények kiküldése


Az akváriumoknak általában minimum 3 hónap kell, hogy a verseny-állapotokat elérjék, ezért érdemes időben elkezdeni az előkészületeket. Az eseménynek az akvakertész fórumon nyitottunk egy topic-ot.

Ön is ott lesz a versenyen? Mi igen. :)


IAPLC 2016 - poszter


IAPLC 2016

A verseny határideje

A nevezésnek legkésőbb 2016. május 31.-éig meg kell érkeznie.

Téma

Édesvizi növényes akvárium (terráriumokkal és tengeri akváriumokkal nem lehet nevezni). Nyitott tetejű akvárium esetében csak a víz alatti rész képezi az elbírálás tárgyát.

Irányelvek

A versenyen profik és amatőrök egyaránt részt vehetnek. Csak a nevező (magánszemély) által készített alkotás fogadható el, az akvárium méretére vonatkozólag nincs korlátozás.

Egy nevező csak egy alkotással indulhat. Szigorúan tilos családtagok vagy harmadik személyek nevében nevezni.

A versenyen korábban már bemutattott motívumok újrafelhasználása pontlevonást eredményez. Ide tartozik az azonos alkotóelemek használata, a berendezés újrarendezése a növények cseréjével vagy egy korábbi layout átdolgozása.

A múltbéli nyertes akváriumok (winning works) kategóriába tartozó bármely layoutra való határozott hasonlatosság pontlevonást eredményez.

A nevezett fénykép készítésének ideje nem lehet régebbi 1 évesnél.

Szobanövények, kerti tavi növények vagy egyéb víz alatt meg nem élő növények-, vagy olyan dekoráció használata amely nem tartható fent hosszabb távon, pontlevonást eredményez.

A versenyt megszégyenítésére alkalmas alkotás kizárást von maga után.

A versenyfotó csakis a teljes akváriumot szemből ábrázoló kép lehet, a más szögből készült kép vagy az akváriumot csak részletében bemutató kép pontlevonást eredményez.

A nevezések szerzői jogai az Aqua Design Amano Co., Ltd tulajdonát képezik. Szigorúan tilos a nevezett akváriumot reklám és/vagy publikáció céljából használni az Aqua Design Amano engedélye nélkül. Az akvárium interneten vagy nyomtatott formában, az Aqua Design Amano Co., Ltd engedélye nélkül történő bemutatása a versenyből való kizárást von maga után.

A nevezés privát bemutatása bármely médiában csak az Aqua Design Amano Co., Ltd hivatalos bemutatója után történhet meg.

A verseny feltételeit megszegő nevezés a végleges sorrend megállapítását követően is kizárást von maga után.

Kérjük tudomásul vételét annak, hogy a versennyel kapcsolatosan nem tudunk fogani kérdéseket.

Nevezési díj

Nincs nevezési díj

Nevezési szabályok

A nevezőknek digitális (tükörreflexes vagy egyéb) kamerával készített képet kell beadniuk. Mobiltelefonnal készült képet nem fogadunk el.

A kép JPEG formátumú kell legyen (RAW formátumú képet nem fogadunk el) és legfeljebb 5MB méretű lehet. (Szerk.: az eredeti képet is őrizzük meg, mert a legjobb helyezéseknél a nagyobb méretet bekérik utólag a szervezők...)

A kép nem szerkeszthető a levágásával, megfordításával vagy retusálásával. Az Exif információt ne töröljék.

A nevezők használják a hivatalos IAPLC weboldalon (http://en.iaplc.com) található nevezési lapot. A folyamat rendkívül egyszerű, töltsük ki az adatokat és csatoljuk a képet.

Amennyiben a nevezéshez a képet átméretezzük úgy az eredeti képadatokat meg kell őrizni. Az eredeti adatokat a top nyertesek be kell adják.

IAPLC 2016

Megjegyzések

A layout-ról készült képet a nevezőn kívül más is elkészítheti.

A nevezést csakis az alkotó adhatja be a saját nevén. A hamis néven vagy valaki más nevén (beleértve a családtagokat vagy ismerősöket) beadott nevezéseket kizárjuk.

Előfordulhat, hogy a hiányos vagy nem megfelelő nevezési információkat adó személyek nem tudnak részt venni a versenyben.

A beadott fénykép és adatfile-ok nem kerülnek visszaküldésre.

Tájékozódjon az IAPLC weboldalán, amennyiben színes negatívot vagy nyomtatott képet kíván beadni.

Hasonló vagy azonos munka más versenyre való beadása tilos - függetlenül attól, hogy ugyanarról vagy egy másik képkivágásról van-e szó. A versenyszabályzatot megsértő nevezést kizárjuk, a végleges sorrend megállapítása előtt és után egyaránt. A hasonló munka beadása a következőkben felsorolt, ADA által jóváhagyott versenyekre csak abban az esetben lehetséges, ha a nevező nem hozza nyilvánosságra a munkáját az interneten, vagy bármely nyomtatott vagy elektronikus médiában az ADA hivatalos eredményhirdetése előtt.

Az ADA által engedélyezett versenyek legfrissebb listája a http://en.iaplc.com oldalon található meg.

ADA által jóváhagyott versenyek világszerte

AGA International Aquascaping Contest
Szervező: Aquatic Gardeners Association

European Aquatic Plants Layout Contest (EAPLC)
Szervező: European Aquaristics GmbH (Németország)

The Great Indian Aquascaping Contest (TGIAC)
Szervező: Still Water Aquatics (India)

Hungarian Aquascaping Contest (HAC)
Szervező: Green Aqua Kft. (Magyarország)

Malaysia Aquatic Plant Layout Contest (MAPLC)
Szervező: Aquatic Creation Technologies S/B (Malajzia)

Nevezés beadása / kérdések

Hivatalos weboldal: http://en.iaplc.com
E-mail: support@iaplc.com
Az International Aquatic Plants Layout Contest vezetősége
AQUA DESIGN AMANO CO., LTD
8554-1 Urushiyama, Nishikan-ku, Niigata-shi, Niigata, 953-0054 JAPÁN
Telefon: +81-256-72-6666

2016 évi versenynaptár

Május 31 - A nevezés határideje (leadási határidő)
Augusztus közepe - A nevezők egyenkénti értesítése az eredményről
A versenyeredményeket az International Aquatic Plants Layout Contest weboldalán találhatják. http://en.iaplc.com

További szponzorok

A verseny eredményeit a következő ujságokban publikálják: AKVARIUM Zive (Csehország), AQUA JOURNAL (Japán), AQUA LIFE (Japán/Dél-Korea), Aquamag (Franciaország), Aqua Magazine (Brazilia), AquaNet (Taiwan), aquaristik (Németország), Aquarium World (Kína), FISHMAX (Tájföld), Pets (Malájzia), Practical Fishkeeping (Egyesült Királyság), The Aquatic Gardener, The Fishkeeper (Dél-Afrika), Tropical Fish Hobbyist (U.S.A)

Nyeremények

  • Grand Prize (fődíj) 1 fő, JPY 1.000.000,- (2.4 millió Ft.) + oklevél, plakett
  • Gold Prize (aranyérem) 1 fő, JPY 300.000,- (710e Ft.) + oklevél, plakett
  • Silver Prize (ezüstérem) 2 fő, JPY 100.000,- (240e Ft.) + oklevél, plakett
  • Bronze Prize (bronzérem) 3 fő, JPY 50.000,- (120e Ft.) + oklevél, plakett
  • Honor Prize (tiszeletdíj) 20 fő, JPY 10.000,- (24e Ft.) + oklevél, plakett
  • Winning Work (díjnyertes) 100 fő, oklevél

A Forint árak hozzávetőlegesek. A nyertes alkotásokat az IAPLC kiadványban szerepeltetjük Az alacsonyabb rangsorolású műveket nem biztos, hogy szerepeltetjük.

line