Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Hal - Sügér - Apistogramma inka - Inka törpesügér

0 0

Az  Apistogramma Inka (baenschi)  törpesügér viszonylag ritka hazánkban. Igen békés Dél Amerikai törpesügér, mely gyönyörű színeivel elkápráztatja tuljadonosát.  Először 2002-ben a japán Masatoshi Kuratsu a német DATZ magazinban tett  róla említést. A perui őshazában az igen lágy 4 nk alatti vízekben honos. A víz pH-ja savas (5,8-6) a hőfok 25-28 fok. A kifejlett hímek testhossza 5.5 - 6 cm, míg a nőstényeké 3 - 4 cm. Színezetükben a szívárvány minden színe megtalálható. Az akvárium halaira és növényeire nem jelentenek veszélyt.A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Iratkozzon fel, hogy értesítést kaphasson, ha a termék újra raktáron van

Elérhetőség: Nincs készleten

1190 Ft
Green Aqua
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

Az akvárium alsóbb régióiban tanyázik. Leginkább az igen lágy (<4 nk), savanyú (pH 5.8-6), 25-26 °C-os, tőzegen keresztül szűrt víz a leginkább alkalmas. Érzékeny a bomlástermékekre, ezért a rendszeres, részleges vízcserék alkalmával az aljzaton felgyülemlett mulm réteget érdemes minden esetben eltávolítani. Mivel viselkedése más fajokkal szemben békésnek mondható, ezért megfelelő méretű (80-100 liter közötti) medencében probléma mentesen tartható kis testű pontylazacok társaságában. Természetesen berendezhetünk külön a számára is egy 40-50 liter űrtartalmú, nagyobb alapterületű akváriumot is. Mindkét esetben a legfontosabb a baenschi-ik lakóhelye rendelkezzen néhány búvó/ikrázó hellyel (sziklákból, kövekből épített barlangok, kis cserepek, félbevágott kókuszdió stb.)Etetésükkor kerüljük a bél-gyomorproblémákat okozható vörös szúnyoglárvát, fagyasztott tubifex-et.

Tudományos név:  Apistogramma baenschi (U. Römer, Hahn, E. Römer, Soares & Wöhler, 2004)
Magyar név: Apistogramma Inka
Csoport: Sügérek
Származás: Peru; Rio-Shanusi folyó
Testhossz: hím: 5,5-6 cm; nőstény: 3-4 cm
Természetes élőhely: Folyók, folyamok.
Viselkedés: Társas, de a hímek rosszul tűrik egymást. A vízfenék közelében úsznak.
Táplálkozás: Ragadozó (természetes körülmények között kis rákokat, gerincteleneket eszik).
Szaporítás: Elég könnyű
Medence: Minimum 65 liter
Halnépesség: 1 hím és 3-4 nőstény 100 literre;
Dekoráció: Növények. néhány kő, gyökerek, kókuszdió.
Hőmérséklet: 25-26°C
pH: 6,5
Keménység: 4,5NK°
(Szaporítás idején alacsonyabb a vízkeménység és a pH-érték).
Várható életkor: 5 év


További információk

NévHal - Sügér - Apistogramma inka - Inka törpesügér
Cikkszám888099
GyártóGreen Aqua

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem