Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Hal - Dánió - Színpompás dánió - Danio choprai

0 0

Számtalan gyönyörű szín megtalálható ezen a karcsú, mozgékony kistestű dánión. Az olívazöld testen piros, vagy narancssárga csík húzódik vízszintesen. Alatta kékes függőleges csikokat lehet felfedezni. A hát vonalán egy skarlátvörös fényes sáv fut végig, mely erős fényben szinte világít. Úszói ezüstös-kék színűek, a hát- és farok alatti úszók széle sárga, míg farokúszó szélein ugyancsak sárga csíkok húzódnak. Hasi része kékes. Általában a víz felső rétegeiben mozog és táplálkozik. Az apró granulátumeleséget szívesen fogysztja. Színeit felerősíthetjük fagyasztott, vagy szárított cyclops-al. 


A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Elérhetőség: Készleten

790 Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

Viselkedésük hasonló a többi dánió fajéhoz. A hímek hiererchikus viszonyt alakítanak ki egymás közt, ezért érdemes nagyobb csapatot tartani, hogy a domináns hím figyelme többfelé oszoljon. A kifejlett nőstények hasa teltebb, kevésbé színesek és egy kicsit nagyobbak a hímeknél. Ez különösen a szaporodáskor figyelhető meg, amikor a hímek színezete felerősödik. Mint sok más kistestű pontyféle, a Színpompás dánió is ikrafaló. Növényekkel sűrűn beültetett akváriumban néha előfordul, hogy emberi beavatkozás nélkül is megjelenik néhány kishal, amelyek sikeresen túlélték a felnőttek falánkságát, de ha több ivadékot szeretnénk, akkor mindenképpen külön akváriumban tenyésszük halainkat. Erre egy kis 12-15 literes akvárium is megfelel, amelyet csak félig töltünk meg 25-26 °C –os vízzel. Az akvárium legyen gyengén megvilágítva és használjunk ikrarácsot, vagy nagyobb szemű kavicsot aljzatnak, esetleg béleljük ki a medencét Jávai mohával. Mindenképpen legyen egy kis áramlás a medencében. Helyezzük ki a tenyészpárt a medencébe. A megfelelően tartott halak akár 10 naponként is ikrázhatnak. Töltsük fel az akváriumot úgy, hogy óránként töltsünk bele mindig egy kevés hideg vizet. A pár általában a következő reggel megkezdi az ívást és a nőstény kb. 50 ikrát szór el az akváriumban, amelyek lesüllyednek az aljzatra. Ha végeztek, akkor távolítsuk el a halakat. Az ikrák kelése hőmérsékletfüggő, de kb. 72 óra múlva kikelnek, és néhány nap múlva a kishalak már elúsznak. Ekkor papucsállatkával és poreleséggel etethetünk. Kb. 3 nap múlva már megeszik a frissen kelt sórákot is. Három hét múlva megjelenik a vöröses csík a kishalakon, és 2 hónap múlva már a színezetük is a felnőtt halakéhoz hasonló. 6 hónapos korukra érik el az ivarérettséget.

Tudományos név: Danio choprai (Hora; 1928)
Szinonímák: Brachydanio choprai, Danio choprae
Magyar név: Színpompás dánió
Csoport: Pontyfélék
Származás: Ázsia; Észak-Myanmar (Burma)
Testhossz: 3-3,5 cm
Természetes élőhely: Gyors folyású hegyi patakokban és a lassabb folyókban.
Viselkedés: Békés, társas medencébe való aktív csapathal. Saját fajtársainak az úszóit megcsipkedheti a dominanciaharcban, de más halakat jellemzően nem csipked.
Táplálkozás: Mindenevő; Természetes élőhelyén szinte kizárólag rovarlárvákat és rovarokat eszik. Akváriumban elfogad mindenféle élő és fagyasztott eleséget, és száraz tápokat is.
Ajánlott tápok: CyclopeezeSzaporítás: Elég nehéz
Medence: Minimum 50 literes
Halnépesség: 70 literre 10-12 hal
Dekoráció: Növényekkel sűrűn beültetett akvárium. Gyökerekkel és ágakkal dekorálhatjuk a medencét.
Hőmérséklet: 22-26 °C
pH: 6-7
Keménység: 2-10 NK°
Várható életkor: 3 év

További információk

NévHal - Dánió - Színpompás dánió - Danio choprai
Cikkszám888029
GyártóÉlőlények

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem