Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Garnéla - Pinokkió garnéla (Caridina gracilirostris)

5 2

 


A Caridina gracilisostris az egyből szembetűnő hosszúra nyúlt, élénk vörös színű "orráról" kapta nevét. Elég nagy a méretbeli különbség a nemek közt. A többi algaevő garnélához hasonlóan békések, nyugodtan tarthatók apróbb halak társaságában. Nagyobb méretű, mint a többi törpegarnéla, a kifejlett egyedek elérhetik a 4 cm körüli méretet is. Szinte teljesen átlátszó testük, megnyúlt vörös orruk, hosszú bajszuk elég érdekes, látványos külsőt kölcsönöz nekik. Ha biztonságban érzik magukat, sokat úsznak, méghozzá elég sajátos módon. Előfordul ugyanis, hogy fejjel lefelé felvett testtartásban úszkálnak, eközben hosszú bajszaikat kormányzásra használják.
Erősebb stressz hatására elvesztik testük átlátszóságát, orruk vörös színét, és teljesen tejfehérek lesznek, ez azonban betegségre is utalhat!
Az ideális tartási hőmérséklettől hidegebb vagy melegebb vizet is könnyen elviselnek (ha lassan hozzászoknak), de szintén érzékenyek a víz ammónia, nitrit, nitrát, nehézfém, klór, kloramin tartalmára. Szaporodásuk az Amano garnélákéhoz hasonló. Fő táplálékuk az alga, de ők is megesznek mindenféle egyéb eleséget is. Ha éheznek, akkor elkezdik elfogyasztani a finomabb levelű növényeket is. Óvatosan bánjunk velük, mert ha megijednek, elég nagyot ugranak (akár ki az akváriumból)!


A garnélák csak személyes átvételre rendelhetők!

Elérhetőség: Készleten

790 Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

Név:  Pinokkió garnéla, Indian Red Nose Srimp, Caridina gracilirostris
Táplálkozás: Alga, Forrázott növényi részek, speciális garnéla eleség
Méret: 4cm
Ajánlott akvárium méret: 20liter
Környezet: Dús növényzet, sötét talaj
Optimális vízértékek: 22°C-26°C,6,5-7,8 pH, 5-20NK°
Viselkedése: Békés
Csoport: Garnéla
Eredeti élőhely: Délkelet-Ázsia
Szaporodás(+nehézségi fokai): Nehézkes. A nőstények nagyobbak mint a hímek. Orruk színe erősebb a hímekénél. A nőstény lárvákat enged el, melyek fejlődéséhez tengervíz kell. Édesvízben elpusztulnak. Ha a kicsik elérik garnéla alakjukat, édesvízben tarthatók tovább.

További információk

NévGarnéla - Pinokkió garnéla (Caridina gracilirostris)
Cikkszám888016
GyártóÉlőlények

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem