Ügyfélszolgálat: 06 23 232199

Elemzések, tájékoztatók haladóknak

Ezen az oldalon elsősorban tapasztalt akvakertészek számára gyűjtöttünk össze tanulmányokat, tájékoztatókat és elemzéseket. Ha Ön még csak most ismerkedik a modern akvarisztika eme gyönyörű ágával, a növényes akváriumok világával, kérjük, látogasson el a kezdő akvaristáknak készített oldalunkra, ahol kifejezetten az akvakertészettel most ismerkedő látogatóink számára gyűjtöttünk össze hasznos információkat.

 

Eheim Substrat Pro

 

Szűrőanyagok mikroszkóp alatt

A biológiai szűrés hatékonysága kizárólag a szűrőanyagban egységnyi felületen tenyésző nitrifikáló baktériumok számától függ. Minél porózusabb egy szűrőanyag, annál jobb. Woctrax akvakertész fórumtársunk mikroszkópos felvételei. Forrás.

 

Az RO készülékek működése és beüzemelése

 

Az RO készülékek használata

Az édesvizi- és tengeri akvarisztikában egyaránt fontos a megfelelő vízminőség. A fordított ozmózis - angolul Reverse Osmosis, vagy rövidítve RO - elvén működő víztisztító készülékek működéséről, fajtáiról és összeszereléséről szóló írásunk.

       
 Szűrőválasztási tájékoztató 

Szűrőválasztás

A modern akvarisztika legfontosabb eleme a szűrés. A biológiai egyensúly és az algamentes környezet megteremtése érdekében ez talán a legfontosabb (és az egyik legköltségesebb) döntés is. Segítünk a választásban.

 Alga tájékoztató 

Alga tájékoztató

Az algásodás a nem megfelelően beállított okoszisztéma jele, az ammónia és fény együttes hatására indul be. Általában semmi köze a túl sok foszfáthoz és nitráthoz. Mindig a kiváltó okot szüntessük meg, soha ne használjunk algairtószereket.

       
Ajándék ötletek 

Ajándék-ötletek

Ajándékozzon velünk! Segítünk a választásban - árak és célcsoport szerint is listázva. A felsorolt termékek tapasztalataink és vásárlóink visszajelzései alapján egyaránt alkalmasak arra, hogy szeretteinknek kellemes meglepetést okozzunk. 

 ADA növénysuli 

ADA - Növényes akvárium alapismeretek

Az Aqua Design Amano AquaJournal-ban közzétett tájékoztató írásai elsősorban kezdők számára készültek, azonban a tapasztalt akvakertészek is gyakran találnak bennük új információkat. Nekik is jó szívvel ajánluk az ADA növénysulit.

       
       

Before The Creation of Adam

https://www.greenaqua.hu/hu//karbantartas

Növényes akvárium
Növényes akvárium
Akvakertészet
Lélegzetelállító látvány, kristálytiszta víz. Természetes, stabil ökoszisztémák.
Kicsomagoljuk az Oase szűrőjét
Oase BioMaster
Videó: Néder Attila kicsomagolja a német Oase Biomaster külső szűrőt.
Oase Biomaster Thermo 600 Unboxing
Fényképes leírás a Green Aqua törökbálinti galériájának 22 akváriumáról. A felhasznált technika és élőlények teljes listája. (A versenyakváriumaink fotói itt találhatóak.)
Élő közvetítések
Tájékoztató videók a növényes akvarisztika alapjairól. Akváriumválasztás, szűrés, szén-dioxid rendszerek, növénytápok, akvakertész események, stb.
Green Aqua RO készülék
Mi az a fordított ozmózis? Miért lehet szükségünk a lágy vízre és egy RO készülékre? RO tájékoztató.
Green Aqua alga tájékoztató
Algásodás, ködös víz, felszín hártya? Segítünk a megoldásban!
Mennyi időt kell fordítani a növényes akvárium karbantartására és mi a teendő? Megmutatjuk.
Miért van szén-dioxidra szüksége az akváriumi növényeinknek?
Hygrophila Pinnatifida
Hogyan és hova ültessünk? Képes tájékoztató - nem csak kezdőknek.
Egy 60 cm-es növényes akvárium építése lépésről-lépésre, képekben.

Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem