Ügyfélszolgálat: 06 23 232199

Költségek

Elérkeztünk egy igen kényes témához, a költségekhez. A hobbijára mindenki szívesen költ, hiszen ebben leli örömét, ebben tud kikapcsolódni. Minden akvarista annyit áldoz a hobbijára, amennyit rászán, de a kezdő akvaristák még nincsenek tisztában egy akvárium kialakításának kezdeti költségeivel.

Nagyon fontos meghatározni, hogy mekkora legyen és milyen célra állítjuk össze az akváriumot. Íme néhány példa:

1. Abszolút kezdő próbálkozás, csakis halak és nagyon kis igényű növények tartásához.  

A legkisebb költségvetésből összerakható akvárium, ezt a célt tudja szolgálni. A legfontosabb, hogy határozzuk meg mennyi hely áll rendelkezésre és milyen halakat szeretnénk tartani. Viszonylag jól alkalmazható ökölszabály, hogy ahány centiméter a halaink összeadott hosszúsága, annyi literes akváriumot kell nekik biztosítani. Pl. (6 neonhal 6x4cm, 5 guppi 5x5cm = 45cm = 45 liter). Tökéletesen megfelelnek a kis akváriumszettek pl: 34 literes akvárium szett, 60 lieres akvárium szett 
A kész szettek árai 25 -  40 ezer Ft között mozognak, amire rájön még néhány apróság, mint például a dekoráció, halak, garnélák és a vízinövények ára. Nagy vonalakban számolhatunk 1000-1300 Ft/liter költséggel.

2. Óvatos próbálkozás a növényes akvarisztika világában. Kis és közepes igényű növényekkel, közepesen  megvilágítva.  

Nagyon nehéz kategóia, hiszen itt sok kompromisszum van kilátásban. Ezt pedig a növényes akváriumok nem különösebben tolerálják. Miután megálmodjuk a megfelelő méretet, a hozzá tartozó technikát kell kiválasztani.
Tipp: Érdemes sztenderd méretekben gondolkozni (30-60-90-120-150 cm hosszúság), mert ezekhez a méretekhez könnyű világítást társítani.
Erről a kategóriáról elmondható, hogy CO2 rendszer és bútor nélkül 1500-2000 Ft/literből összeállítható. 
Ugyanez a rendszer bútorral nagynyomású CO2 rendszerrel 2500 Ft/liter magasságában várható.

3. A komoly, kompromisszum-mentes növényes akvárium 

Kompromisszumokat nem tűrő, az akvarisztikában (nem feltétlenül a növényes vonalon) jártas hobbisták bátran vállalkoznak a drágább, jobb minőségű és teljesítményű technikai paraméterekkel ellátott akváriumok összeállítására.  Opti-white akvárium, prémium bútor, üveg ki-, befolyók, japán aljzatok, sok dekorelem, és igen sok növény jellemzi ezeket az összeállításokat. A nagynyomású CO2 rendszer, az erős külső szűrő alapfelszereltség. Ezen felül olyan apróságok, mint a Twinstar, UV szűrő, vagy RO készülék is sűrűn előfordulnak. Még ezen kategória árazásánál is igen nagy a szórás, de körülbelül 3000 - 4000 Ft/ litert nyugodtan számolhatunk erre a kategóriára.


Természetesen ezek az árak nagyban függenek a mérettől. Arányaiban egy nagyobb akvárium ugyan drágább, de olcsóbb liter/forint összegre jön ki.    

Figyelem: akár egy kezdő-, de lelkes akvarista is belevághat egy komoly növényes akvárium elkészítésébe! Azért vagyunk mi, hogy segítsünk! A Green Aqua küldetése, hogy minél több emberrel megszerettesse az édesvízi akvarisztika növényes ágát. Kérje segítségünket és mindenben állunk a rendelkezésére.


Növényes akvárium
Növényes akvárium
Akvakertészet
Lélegzetelállító látvány, kristálytiszta víz. Természetes, stabil ökoszisztémák.
Kicsomagoljuk az Oase szűrőjét
Oase BioMaster
Videó: Néder Attila kicsomagolja a német Oase Biomaster külső szűrőt.
Oase Biomaster Thermo 600 Unboxing
Fényképes leírás a Green Aqua törökbálinti galériájának 22 akváriumáról. A felhasznált technika és élőlények teljes listája. (A versenyakváriumaink fotói itt találhatóak.)
Élő közvetítések
Tájékoztató videók a növényes akvarisztika alapjairól. Akváriumválasztás, szűrés, szén-dioxid rendszerek, növénytápok, akvakertész események, stb.
Green Aqua RO készülék
Mi az a fordított ozmózis? Miért lehet szükségünk a lágy vízre és egy RO készülékre? RO tájékoztató.
Green Aqua alga tájékoztató
Algásodás, ködös víz, felszín hártya? Segítünk a megoldásban!
Mennyi időt kell fordítani a növényes akvárium karbantartására és mi a teendő? Megmutatjuk.
Miért van szén-dioxidra szüksége az akváriumi növényeinknek?
Hygrophila Pinnatifida
Hogyan és hova ültessünk? Képes tájékoztató - nem csak kezdőknek.
Egy 60 cm-es növényes akvárium építése lépésről-lépésre, képekben.

Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem