Ügyfélszolgálat: 06 23 232199

Mironekuton ásványi por - 300g

5 2

Mironekuton ásványi por - 300g


MIRONEKUTON® egy természetes mélytengeri ásvány. Az eredeti Mironekuton® ásvány csak Japán egy bizonyos területén található meg. Ez a terület különlegesen gazdag nyomelemekben és ásványokban.

Sokrétű előnyös tulajdonságai miatt a termék rendkívüli népszerűségnek örvend Japánban, ahol több garnéla tenyésztő és akváriumi növénytermesztő is sikerrel használja. Agyagos talajjal kombinálva jelentősen fokozza az az aljzatban található baktériumok és a fauna aktivitását.


Adagolás: Adagoló kanállal mérjük ki és közvetlen az akváriumba adagoljuk. Tegyünk az adagolókanálba (ami kb. 0.4g adagnak felel meg) Mironekuton® ásványi port és adjuk hozzá minden 10 liter akvárium vízhez, három-négy naponta. Mironekuton® ásványi por kiválóan alkalmas saját készítésű garnéla eleséghez bekeverve, mint ásványi anyag utánpótlás. Használható RO víz ásványi anyaggal való feltöltéséhez, teljes és részleges ioncserélt vízhez, esővíz káros anyagainak eltávolításához is.


Példa: 50 g Mironekuton® minden 10 liter RO vízhez adagolva, ásványi anyagokkal látja el újra vizünket és 24-48 óra múlva kb. GH 4, KH 1-2, pH 7.4, és 75 µS vezetőképességre állítja be RO vizünket.


(Mivel természetes termék, eltérés lehetséges a fenti értékekhez képest)

Elérhetőség: Készleten

5900 Ft
Mironekuton
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

MIRONEKUTON® természetes mélytengeri ásvány

Az eredeti Mironekuton® ásvány csak Japán egy bizonyos területén található meg. Ez a terület különlegesen gazdag nyomelemekben és ásványokban.

 Sokrétű előnyös tulajdonságai miatt a termék rendkívüli népszerűségnek örvend Japánban, ahol több garnéla tenyésztő és akváriumi növénytermesztő is sikerrel használja. Agyagos talajjal kombinálva jelentősen fokozza az az aljzatban található baktériumok és a fauna aktivitását.

Több millió évvel ezelőtt élő halak, planktonok, algák és más tengeri élőlények a tenger fenekére süllyedve mikroorganizmusok által metabolizálódtak. A régió speciális környezetének köszönhetően, a csendes-óceáni lemez és a tektonikus hibák által kifejtett óriási nyomás alatt ez a különös anyag több mint 66 féle ásványi anyagot tartalmazó ásvánnyá alakult.

Milyen célt szolgálnak az ásványok és a nyomelemek?

Az ásványok és nyomelemek alapvető fontosságúak minden szervezet számára, mivel fontos szerepet játszanak a lebontó folyamatokban és az enzimek termelésében. (Például a garnélák vedlési folyamatában is.)

Az alapvető ásványok hiánya problémákhoz, elváltozásokhoz, betegségekhez vezetnek. A Mironekuton® ásvány egy fontos ásvány raktárként működik és a baktériumok számára legkedvezőbb feltételeket teremti meg a talajban.

Ezek a baktériumok ásványi anyagokhoz juttatják a növények gyökereit, fontos táplálékul szolgálnak garnéla növendékeknek és más kisméretű mikroorganizmusoknak is. Az ásványok többi részét részben az akvárium lakói fogyasszák el, részben feloldódik a vízben és így jutnak el hozzájuk.

A test nem képes ásványi anyagokat előállítani, ezeket be kell juttatnunk rendszeresen. Például eleséggel vagy passzív módon a bőrön és a kitinpáncélon keresztül.

Mironekuton® ásványi por talaj adalék ásványi anyag utánpótlásra használjuk és vízkezelésre az akvárium telepítési időszakában. Hozzájárul a létfontosságú szűrőben és talajban megtelepedő mikroorganizmusok kialakulásához. Az akvárium működése közben ezek az ásványi anyagok folyamatosan oldódnak ki így juttatva megfelelő mennyiségű ásványi anyaghoz az akvárium lakóit.

Az eddig említett pozitív tulajdonságokon kívül a Mironekuton® stabilizálja a pH értéket és ezzel megelőzi a veszélyes pH ingadozásokat. Szinten tartja a víz keménységét (GH), javítja a víz minőségét és ioncserélő képességét. Segíti a növények fejlődését és gyökér képződését, fokozza a fotoszintézist és az oxigénképződést. Elnyeli a káros anyagokat, tisztává és szagmentessé alakítja vizünket.

Figyelem:  Mironekuton® pH értéke 7.4. Nagy dózisban adagolva lágy vízhez megemeli a víz pH értékét és a víz keménységét és hatással lesz a karbonát-keménységre is (KH). Ezek az értékek fontosak a stabil víz értékekhez és a jól működő baktérium flórához az akváriumban. Tesztekkel ellenőrizhető, hogy az ásványok lassan és folyamatosan oldódnak ki, ezért sokkal előnyösebb a használata a mesterséges és / vagy gyorsan oldódó ásványi vízkezelőkhöz képest.

Garnéla tartás és tenyésztés

Az összes fontosabb  mikroorganizmus, ami a stabil és jó minőségű vízért felel, továbbá eleségül szolgál a garnélák számára, nagyon érzékeny az ásványi anyag hiányra, ahogyan garnéla növendékek is. Amikor ezek az ásványok nincsenek jelen kellő mennyiségben, ezek a kis organizmusok kihalnak, vagy már eleve létre sem jönnek. A garnéla csemeték nem tudnak kifejlődni, a felnőtt garnélák pedig a vedlési problémák miatt gyakran pusztulnak el.

Gyakran a sikeres garnélatartásnál és tenyésztésnél hajlamosak vagyunk alábecsülni a mikroorganizmusok szerepét és mennyiségét és nem fordítunk kellő figyelmet rájuk. A sikeres tenyésztőknél többféle élő dolgot láthatunk az aljzaton. Ha figyelmet fordítunk erre és az ásványi anyag utánpótlás jó, garnéláink sokkal szebb és intenzívebb színben fognak fejlődni, sokkal életrevalóbbak lesznek és nagyobb számban fognak szaporodni.

A kis lények pl. cyclops és kagylósrákok a legtöbb akváriumban megtalálhatóak. Új növényekkel, álatokkal eleséggel stb. kerülnek be akváriumainkba. Ideális esetben számos példányt találunk belőlük a talajon (ha szükséges használhatunk nagyítót a megfigyelésükhöz). Ez remek visszajelzés arra, hogy vizünk tiszta és jó minőségű, elégséges ásványi anyaggal és élelemmel rendelkezik. Időnként ennek sokkal fontosabb szerepe van, mint leendő vízparaméterekkel való kísérletezésnek. Ha nincs, vagy csak nagyon kevés található ezekből a kis lényekből, a talajon, vagy a talajban kevésbé optimálisak a feltételek és a kis garnéla növendékeknek kevés esélye van a túlélésre. Ilyen esetben gyakran előfordul, hogy 7-14 nappal a kikelés után elpusztulnak a kis növendékek. Mironekuton® megelőzi ezt és megfelelő talaj menti környezetet biztosít nekik, ahol a kis élőlények és a garnélák utódjai is megfelelően tudnak fejlődni.

MIRONEKUTON® ásványi por akvárium telepítéshez ajánlott. Japánban a port belekeverik a talajba, mint egy aljzat adaléknak az akvárium telepítésekor. Egy réteg aljzat lerakása után, vékonyan terítsük be Mironekuton® porral és borítsuk be az aljzat maradék részével. Miután az akváriumba bekerültek a dekorációk és feltöltöttük vízzel, egy kevés Mironekuton® porral hintsük meg a víz felszínét, hogy az egyenletesen elterüljön süllyedés közben.

További információk

NévMironekuton ásványi por - 300g
CikkszámMIR-P-300
GyártóMironekuton

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem