Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Hal - Kalászhal - Törpe pettyes kalászhal - Pseudomugil gertrudae

5 4

A Törpe pettyes kalászhalnak két hátúszója van és az első sokkal kisebb, mint a második. Testük fehér, vagy zöldes-sárga színű, míg az úszóik irizáló kékes színűek és fekete pöttyösek. Egyes pikkelyek vége fekete színű. Három eltérő populáció ismert az eredeti élőhelyükön, ezek az úszóik alakjában és a mellúszó végeinek színezetében térnek el egymástól, amelyek lehetnek sárgás, narancs, vagy vöröses színűek. A többi úszó szegélye fehér. Két hátúszójuk van, amelyek egymáshoz nagyon közel helyezkednek el és az első sokkal kisebb, mint a második. Szemük viszonylag nagy, és ragyogó világoskék színű. A hímeknek a hát- és farok alatti úszója meghosszabbodott, sokkal élénkebb színezetűek és több pötty is található rajtuk, mint a nőstényeken. A szemük gyönyörű kék színű!


A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!


  Elérhetőség: Készleten

  690 Ft
  EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

  BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

  INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

  TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

  VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

  PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

  INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

   

   

   

   

   

  Részletek

  Tudományos név: Pseudomugil gertrudae (Weber; 1911)
  Szinonímák: Kék szemű gertrudes
  Magyar név: Törpe pettyes kalászhal
  Csoport: Kalászhalak
  Származás: Észak-Ausztrália, Pápua Új-Guinea
  Testhossz: 3 cm
  Természetes élőhely: Mocsarak, lápos területek és kis erdei patakok.
  Viselkedés: Békés, aktív csapathal. Hasonló méretű halakkal jól együtt tartható, de inkább külön a számukra berendezett akváriumban tartsuk.
  Táplálkozás: Mindenevő; nem válogatós az élő eleségtől a száraz tápokig mindent megeszik.  
  Szaporítás: Elég könnyű
  Medence: Minimum 30 literes
  Halnépesség: 40 literre 6-8 hal
  Dekoráció: Legjobban egy növényekkel sűrűn beültetett akváriumban érzi jól magát. Telepíthetünk vízfelszínen úszó növényeket is, mert a halak a vízfelszín közelében úsznak.
  Hőmérséklet: 23-30°C
  pH: 5,2-7,5
  Keménység: 5-12 NK°
  Várható életkor: 3-5 év

    További információk

    NévHal - Kalászhal - Törpe pettyes kalászhal - Pseudomugil gertrudae
    Cikkszám888048
    GyártóÉlőlények

    Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

     

    Speciális termékek szállítása

    NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
    A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

    NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
    A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

    VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
    Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

    MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
    Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
    Post your comment

    GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem