Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Hal - Márna - Vörösorrú torpedómárna - Puntius denisonii

5 3

A Puntius denisonii (Vörösorrú torpedómárna) természetes élőhelyén erősen veszélyeztetett fajjá vált.A farokúszó villás és a végén fekete és sárga csík található. A test ezüstös színű, amelyen egy vastag fekete vízszintes vonal húzódik az orrtól egészen a farokúszó tövéig. A fekete vonal fölött a test zöldes színű, és az orrtól a hátúszó vonaláig egy vörös csík is húzódik. A hátúszó első pár sugara is vörös színű, a többi úszó színtelen. A márnák közt az egyik legbékésebb, de viszonylag nagy termete miatt, nagyobb méretű akváriumokba ajánlott. Könnyen tartható, a víz paramétereire kevésbé érzékeny. Minden táplálékot elfogad.


A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

  Elérhetőség: Készleten

  1990 Ft
  EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

  BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

  INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

  TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

  VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

  PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

  INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

   

   

   

   

   

  Részletek

  Tudományos név: Puntius denisonii (Day; 1865)
  Szinonímák: Barbus denisonii, Crossocheilus denisonii, Labeo denisonii
  Magyar név: Vörösorrú torpedómárna
  Csoport: Pontyfélék Származás: Ázsia; Nyugat-India
  Testhossz: 15 cm
  Természetes élőhely: Gyors folyású, oldott oxigénben gazdag hegyi folyókban és patakokban.
  Viselkedés: Alapvetően békés, aktív csapathal, érdemes biotóp akváriumban tartani, olyan halakkal, amelyeknek hasonlóak az igényeik. Ha nem csapatban tartjuk, agresszívvé és csipkelődőssé válhat.
  Táplálkozás: Mindenevő; Természetes élőhelyén rovarlárvákat és rovarokat eszik, valamint az algát is csipegeti. Akváriumban elfogadja a száraz tápokat is, de fontos, hogy élő és fagyasztott eleséget is adjunk neki. 
  Szaporítás: Akváriumi körülmények között nagyon ritka
  Medence: Minimum 200 literes
  Halnépesség: 300 literre 6 hal;
  Dekoráció: Aljzatnak homokot, vagy kavicsot használjunk, valamint néhány nagyobb, laposabb követ. A vízmozgás legyen erős. Gyökerekkel és ágakkal díszíthetjük a medencét.
  Hőmérséklet: 20-26 °C
  pH: 6,8-7,8
  Keménység: 5-25 NK°
  Várható életkor: 5-8 év

  További információk

  NévHal - Márna - Vörösorrú torpedómárna - Puntius denisonii
  Cikkszám888075
  GyártóÉlőlények

  Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

   

  Speciális termékek szállítása

  NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
  A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

  NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
  A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

  VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
  Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

  MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
  Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
  Post your comment

  GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem