Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Seachem Matrix - Biológiai szűrőanyag - 20 liter

5 2

 


Seachem Matrix - Biológiai szűrőanyag - 20 liter


A Seachem Matrix™ egy kiváló porózus szerkezetű biológiai szűrőanyag, ami hatékonyan távolítja el az akváriumban keletkező bomlástermékeket. A Matrix™ egy porózus szervetlen anyag 10mm-es szemcsemérettel. Minden liter Seachem Matrix™ szűrőanyag kb. 700nm felületű szűrőközegnek felel meg, ami kb. 170 liter műanyag golyónak felel meg. A műanyag bio szűrőanyagok csak külső felületükön szűrnek, míg a Matrix™ kulső és belső macroporózus felületén is dolgozik. Ezek a macrpórusok ideális méretűek a nitrifikáló és a denitrifikáló baktériumoknak. Ez a speciális szerkezet teszi lehetővé, hogy a Seachem Matrix™ a legtöbb biológiai szűrőanyaggal ellentétben, ugyanabban a szűrőben, eltávolítsa a nitrátot az ammónia és a nitrittel együtt.


A Matrix™ egy semleges anyag ami nem bomlik el. Nem kell cserélni. Időnként akvárium vizében át kell mosni és máris újra használható. A szűrőanyag minden külső és wet-dry szűrővel használható.


Kiszerelések: 100 ml 250 ml, 500 ml, 1 L, 2 L, 4 L, 20 L, 100 L


Bővebb információ a "Termék leírás" menüpont alatt.

Elérhetőség: Készleten

50590 Ft
Seachem
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

Seachem Matrix anyag szerkezet vizsgálat

Használati útmutató:

Tegyünk mindent 200 liter vízhez 500ml Matrix™ szűrőanyagot. A szűrőanyagot bármilyen szűrőben elhelyezhetjük, de külső szűrőben a leghatékonyabb. A Seachem Matrix™ szűrőanyag elég nagy szemcseméretű így nem kell hálóba tenni.

Szűrőanyag felületek összehasonlítás:

Seachem Matrix, Eheim Substrat Pro, és JBL MicroMec három konkurens termék. Az Eheim (Substrat Pro) és a JBL (MicroMec) szűrőanyagot is (melyek szinterelt üveg szűrőközegek) nagyobb szűrőfelülettel reklámoznak, mint a Seachem Matrix-ot. Biológiai szűrőanyagoknál nagyon fontos a felület nagysága, amit általában grammonként adnak meg, vagy a szűrőanyag méretéhez definiálják. Minél nagyobb ez a felület, annál több baktérium tud megtelepedni rajtuk, így a méret fontos tényező. Van egy másik tényező azonban és ez a szűrőanyagon található pórusok mérete. Általában ha ez a pórus méret nagy kisebb hasznos területünk van ez pedig nem jó. Ez általában 10 mikront jelent átmérőben. De a másik irányba elindulva is lehetnek problémák, ha a pórusok túl kicsik. Ugyan a felületünk tökéletes lesz, nem funkcionál majd megfelelően, mint biológiai szűrőközeg. Ez a fizikai korlát túlságosan kis helyet biztosít a baktériumok növekedésének és csökkenti az áramlást. Az áramlás pedig fontos tápanyagokat juttat a baktériumok számára és segít eltávolítani a káros anyagokat. Ugyanakkor a kis pórusok hasznos szerepet játszanak fizikai és kémiai folyamatokban. BET felületmérő azt mutatta ki, hogy a Seachem Matrix™ közel 10x annyi szűrőfelületet biztosít mint az Eheim Substrat Pro szűrőanyag és több mint 20x annyit mint a JBL MicroMec. A valóságban mindkét szűrőanyag pórus felülete megfelelő szűrőterületet biztosít és biológiai szűrésre alkalmas. A Matrix a szűrőanyagban lévő különböző pórusok miatt fizikai és kémiai folyamatokat is végez így ez az érték a valóságban alacsonyabb. A különböző pórusméretek miatt a Matrix 4-4.5x annyi biológiai szűrésre alkalmas felületet tartalmaz mint a Substrat Pro és 8-9x annyit mint a MicroMec.

A gyártó által publikált tudományos vizsgálat itt található.
A mérésekkel kapcsolatban tájékoztató formában Nigro blogján lehet elolvasni.

Szűrő teljesítményére vonatkozó hatása:

A szerkezeti vizsgálaton kívül érdemes megjegyezni, hogy a szűrőanyag a hasonló szerkezeti adottságokkal rendelkező szűrőanyagokhoz képest is egy hatalmas előnnyel bír. Ez a szűrőanyag fizikai mérete. Jelenleg a biológiai szűrőanyagok közül a Seachem Matrix rendelkezik a legnagyobb fizikai mérettel, ami abból a szempontból érdekes, hogy a szűrő teljesítményét minimális szinten érinti például a kisebb szemcseméretű szűrőanyagokkal szemben, ahol érezhetően nagyságrendekkel többet veszít a szűrő a valós teljesítményből. Ez később a szennyeződés és a tömörödés hatására még inkább látványos lesz.

A szűrőanyag egyéb jellemzői:

  • A Matrix™ egy semleges anyag, ami nem bomlik el, nem kopik. Nem kell cserélni. Időnként akvárium vizében át kell mosni és máris újra használható.
  • A szűrőanyag minden külső és wet-dry szűrővel használható.
  • A szűrőanyag szemcsemérete miatt nem szükséges zsákba tenni.
  • A szűrőanyag semlegesen hat a vízre, nem befolyásolja negatívan a víz pH értékét, ezért pH szintre érzékenyebb környezetben is jól használható.


Termék információ a gyártó oldalán:

Bővebb információ a termékkel kapcsolatban a gyártó oldalán

További információk

NévSeachem Matrix - Biológiai szűrőanyag - 20 liter
Cikkszám111-55
GyártóSeachem
Szűrőanyag típusaBiológiai

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem